GRATIS TOEGANG

Dankzij sponsoren en subsidie is het mogelijk om de toegang tot de theater-taptoe gratis aan te bieden. Dat is uniek gezien de kwaliteit en de opzet van het programma. Let op! Er is een beperkt aantal zit- en staanplaatsen voor zowel valide als mindervalide mensen. Een klein deel is gereserveerd voor genodigden. Net als bij een binnentheater is vol ook echt vol. Dit in verband met vergunningen, comfort en veiligheid. Vanaf 18:45 uur is iedereen welkom om plaats te nemen op de tribune of een sta-plaats te nemen. Vanaf 19:15 uur start het voorprogramma met de presentatie van de deelnemende show orkesten.

UNIEK PROGRAMMA

Theater Taptoe Waalwijk zal tijdens de 1e editie uitpakken. Op een nieuw ingericht plein voor het historische raadhuis van Waalwijk zal traditie, taptoe en theater samenkomen in een uniek avondvullend programma. De taptoekorpsen zijn vastgelegd en binnenkort worden ook de theater acts bekendgemaakt. Zet alvast in de agenda: zaterdagavond 17 september Raadhuisplein Waalwijk.

DE TAPTOE KOMT!

Zaterdagavond 17 september om klokslag 8 uur speelt het carillon en gaat de taptoe van start. De taptoe theatershow wordt een afwisselend programma met marsmuziek, zang, acts en dans. De opzet is uniek voor de Nederlandse taptoevelden. De vrijwilligers van de Stichting Taptoe Waalwijk zijn dan ook trots dit mooie programma in het ’theater’ van Kropholler te mogen presenteren aan Waalwijk en omgeving. De toegang is gratis.

17 SEPTEMBER 2022

Primeur TheaterTaptoe Waalwijk pas in 2022

Met pijn in het hart gaat Taptoe Waalwijk op 18 september ook dit jaar niet de daverende start maken die het zich gewenst had. De beperkende coronamaatregelen dwingen de organisatie het evenement nogmaals een jaar op te schuiven. Hiermee sluit het Waalwijkse evenement aan bij de trend in taptoe Nederland waarbij vrijwel alle taptoes van het najaar verplaatst worden naar het volgende kalenderjaar.

Zoals waarschijnlijk iedereen, had ook voorzitter Jan van Dijk van Stichting Taptoe Waalwijk dit jaar graag weer snel terug willen keren naar het ‘normale’ leven. “De stichting was daarom volop bezig om, ondersteund door enthousiaste sponsoren, het mooie Raadhuisplein van Waalwijk een avond lang te vullen met marsmuziek en theater om zo onze herwonnen vrijheid te vieren”. Jan vervolgt; “Helaas mogen de marchingbands en showkorpsen nog steeds niet normaal repeteren waardoor ze hun muziek en showfiguren niet kunnen oefenen. Ook is het nog steeds onduidelijk of, en op welke manier, de beoogde 1.200 tribuneplaatsen gevuld mogen worden”.

Een goede start is het fundament om verder te bouwen
De stichting heeft de ambitie om er gelijk vanaf de eerste editie een daverend succes van te maken. Met mooie representatieve beelden en beoordelingen als eindresultaat. Alleen dan boeien we het publiek en kunnen we rekenen op steun van sponsoren voor toekomstige edities. Vooral dat laatste is nodig om het evenement gratis aan te kunnen bieden aan het Waalwijkse publiek. De Theater Taptoe Waalwijk wil bijdragen aan de promotie van de stad en hoopt natuurlijk ook dat de deelnemende bands uit heel Nederland samen met hun publiek de TheaterTaptoe als een succesvol en vernieuwend evenement gaan ervaren met het uitgelichte Waalwijkse Raadhuisplein als een fantastisch podium en decor. 

TheaterTaptoe Waalwijk wordt doorgeschoven naar 17 september 2022. Dan willen we alsnog dit mooie nieuwe, en voor Nederland unieke, evenement gratis aanbieden aan het Waalwijkse publiek.

VERTROUWEN IN 2021

De vrijwilligers van de stichting Taptoe Waalwijk kijken uit naar het nieuwe jaar. “We hebben het vertrouwen dat er muziek zal klinken op de markt in september volgens jaar”, aldus voorzitter Jan van Dijk.

De stichting is in gesprek met betrokken muziekverenigingen en culturele instellingen om voor 2021 een mooi en gevarieerd programma samen te stellen. “Muzikanten kijken er echt naar uit om in 2021 weer voor publiek te mogen optreden. Muziek verbindt. Taptoe Waalwijk wil die verbinding graag maken”.

PREMIERE SCHUIFT DOOR

De eerste editie van Theater Taptoe Waalwijk laat wat langer op zich wachten. De richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot evenementen heeft ons moeten besluiten de premiere van de taptoe door te schuiven naar 2021. Jammer, maar… Het geeft de organisatie de kans om nog beter voor te bereiden en er echt iets bijzonders van te maken. De vrijwilligers van het stichtingsbestuur gaan in elk geval door!

KORPSEN VASTGELEGD

Met plezier kunnen we berichten dat we inmiddels drie show- en marchingbands hebben gecontracteerd voor de eerste editie van Taptoe Waalwijk:

– Cornu Copiae Waalwijk (helaas heeft de corona periode deze club doen besluiten te stoppen)
– Deltaband Vlissingen
– O&V Nuenen
– Exempel Den Bosch
– Floraband Rijnsburg
– Dutch Pipes & Drums

Deze korpsen zullen de basis zijn van de programmering die verder compleet gemaakt zal worden met acts op gebied van muziek, dans, theater en kleinkunst.

KORPS SPONSOR IN BEELD

Graag stelt de korpssponsor van Show- and Marchingband Cornu Copiae Waalwijk zich voor: 

“Interieurbouw Heusden is een dynamische onderneming, gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van interieurs voor bedrijven, instellingen en particulieren. Twee van onze medewerkers zijn actief voor Show en Marchingband Cornu Copiae Waalwijk en één daarvan is actief in de organisatie van de Taptoe. We zien het enthousiasme als ze praten over de muziek en de taptoe. Als bedrijf steunen wij graag onze mensen met hun vrijetijdsbesteding! Met onze bijdrage kunnen vele mensen op 26 september hier van genieten.”
https://www.interieurbouwheusden.nl/