KAMPER TROMPETTER KORPS

Het Kamper Trompetter Korps (KTK) komt naar de taptoe. Deze unieke showband zal voor de eerste keer te zien en te horen zijn in Waalwijk. KTK kenmerkt zich door een eigen sound. In combinatie met een bijzonder uniform en spetterende show is KTK gegarandeerd een publiekslieveling.

OP NAAR 21.09.2024

Na een succesvolle premiere van Taptoe Waalwijk is de datum voor de 2e editie bekend. Zaterdagavond 21 september 2024. Net al bij de eerste editie zal de stichting zich weer inspannen om een mooi programma samen te stellen met lokaal, regionaal en nationaal talent verbonden in taptoe, traditie en theater.

TRANEN & REGEN

De eerste editie van Theater Taptoe zit erop. Publiek, vrijwilligers en sponsoren bedankt namens alle deelnemers. De regenbuien weerhielden het publiek er niet van om te genieten van een zeer gevarieerd programma van met momenten van kippenvel. Menig traantje is weggepinkt op de schotse klanken van Highland Cathedral of de overweldigende muziek van Cats, Queen en High School Musical. Tot de volgende editie!

GRATIS TOEGANG

Dankzij sponsoren en subsidie is het mogelijk om de toegang tot de theater-taptoe gratis aan te bieden. Dat is uniek gezien de kwaliteit en de opzet van het programma. Let op! Er is een beperkt aantal zit- en staanplaatsen voor zowel valide als mindervalide mensen. Een klein deel is gereserveerd voor genodigden. Net als bij een binnentheater is vol ook echt vol. Dit in verband met vergunningen, comfort en veiligheid. Vanaf 18:45 uur is iedereen welkom om plaats te nemen op de tribune of een sta-plaats te nemen. Vanaf 19:15 uur start het voorprogramma met de presentatie van de deelnemende show orkesten.

DJEMM!

Een van de theateracts is DJEMM uit Waalwijk. Verschillende keren zullen ze het theaterplein betreden en op hun specifieke wijze een bijdrage leveren aan deze 1e editie van Theater Taptoe Waalwijk.

De 26 leden van Musicalgroep Djemm! uit Waalwijk gaat op 30 september, 1 oktober en 2 oktober 2022 de hit musical High School Musical brengen. Het verhaal begint wanneer Troy en Gabriëlla tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen ontdekken ze dat ze beiden talent en een passie voor zingen hebben. Maar er worden heel andere dingen verwacht op hun school. Troy moet het schoolbasketbalteam naar de overwinning leiden en Gabriëlla moet hetzelfde doen met haar scheikundeclub. Als hun groepen erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een musical, dwarsbomen zij hun plannen. Bovendien zijn de sluwe Sharpay en broer Ryan ook van plan de hoofdrollen te krijgen en om dat voor elkaar te krijgen zijn ze tot alles in staat…. De musical staat bol van geweldige songs en dansen die perfect bij de cast passen. De leden van Djemm! zijn allemaal tussen de 15 en 30 jaar en dus ideaal voor het uitvoeren van deze spetterende musical! Een live orkest maakt het plaatje compleet. Kaarten voor deze topmusical zijn te bestellen via www.deleest.nl

 

UNIEK PROGRAMMA

Theater Taptoe Waalwijk zal tijdens de 1e editie uitpakken. Op een nieuw ingericht plein voor het historische raadhuis van Waalwijk zal traditie, taptoe en theater samenkomen in een uniek avondvullend programma. De taptoekorpsen zijn vastgelegd en binnenkort worden ook de theater acts bekendgemaakt. Zet alvast in de agenda: zaterdagavond 17 september Raadhuisplein Waalwijk.

DE TAPTOE KOMT!

Zaterdagavond 17 september om klokslag 8 uur speelt het carillon en gaat de taptoe van start. De taptoe theatershow wordt een afwisselend programma met marsmuziek, zang, acts en dans. De opzet is uniek voor de Nederlandse taptoevelden. De vrijwilligers van de Stichting Taptoe Waalwijk zijn dan ook trots dit mooie programma in het ’theater’ van Kropholler te mogen presenteren aan Waalwijk en omgeving. De toegang is gratis.

17 SEPTEMBER 2022

Primeur TheaterTaptoe Waalwijk pas in 2022

Met pijn in het hart gaat Taptoe Waalwijk op 18 september ook dit jaar niet de daverende start maken die het zich gewenst had. De beperkende coronamaatregelen dwingen de organisatie het evenement nogmaals een jaar op te schuiven. Hiermee sluit het Waalwijkse evenement aan bij de trend in taptoe Nederland waarbij vrijwel alle taptoes van het najaar verplaatst worden naar het volgende kalenderjaar.

Zoals waarschijnlijk iedereen, had ook voorzitter Jan van Dijk van Stichting Taptoe Waalwijk dit jaar graag weer snel terug willen keren naar het ‘normale’ leven. “De stichting was daarom volop bezig om, ondersteund door enthousiaste sponsoren, het mooie Raadhuisplein van Waalwijk een avond lang te vullen met marsmuziek en theater om zo onze herwonnen vrijheid te vieren”. Jan vervolgt; “Helaas mogen de marchingbands en showkorpsen nog steeds niet normaal repeteren waardoor ze hun muziek en showfiguren niet kunnen oefenen. Ook is het nog steeds onduidelijk of, en op welke manier, de beoogde 1.200 tribuneplaatsen gevuld mogen worden”.

Een goede start is het fundament om verder te bouwen
De stichting heeft de ambitie om er gelijk vanaf de eerste editie een daverend succes van te maken. Met mooie representatieve beelden en beoordelingen als eindresultaat. Alleen dan boeien we het publiek en kunnen we rekenen op steun van sponsoren voor toekomstige edities. Vooral dat laatste is nodig om het evenement gratis aan te kunnen bieden aan het Waalwijkse publiek. De Theater Taptoe Waalwijk wil bijdragen aan de promotie van de stad en hoopt natuurlijk ook dat de deelnemende bands uit heel Nederland samen met hun publiek de TheaterTaptoe als een succesvol en vernieuwend evenement gaan ervaren met het uitgelichte Waalwijkse Raadhuisplein als een fantastisch podium en decor. 

TheaterTaptoe Waalwijk wordt doorgeschoven naar 17 september 2022. Dan willen we alsnog dit mooie nieuwe, en voor Nederland unieke, evenement gratis aanbieden aan het Waalwijkse publiek.